METODA EFT

EFT ali Emotional Freedom Technique oz. tapkanje kot ji pogosto rečemo, je učinkovita tehnika čustvenega osvobajanja. Temelji na znanju vzhodne medicine, njen utemeljitelj je Gary Craig. Je tehnika, s katero se osvobodimo negativnih čustev, omilimo boleče spomine, spremenimo omejujoča prepričanja in zmanjšamo fizično bolečino. S prsti tapkamo po končnih točkah meridianov na telesu in s tem poskrbimo, da energija po telesu znova nemoteno steče. Podobno kot pri akupunkturi, le da brez iglic in sami vplivamo na pretok energije v telesu. Tehnika je nežna in varna.

“Vzrok za vsa negativna čustva je motnja v energijskem sistemu telesa in ta nerazrešena negativna čustva prispevajo k mnogim fizičnim bolečinam in boleznim.”

– utemeljitelj metode EFT, Gary Craig

 

EFT temelji na predpostavki, da nam nerazrešena čustva povzročajo tako čustvene kot fizične težave in preprečujejo, da bi se v življenju premaknili naprej. Ko v nas ostane shranjen boleč spomin, skozi katerega presojamo vse nadaljnje dogodke, to vpliva na to, kako so soočamo z življenjskimi izkušnjami. Temu pravimo motnja v energijskem sistemu telesa in jo s tapkanjem lahko odpravimo. Težav se lahko osvobodimo v zelo kratkem času in spremembe so pogosto trajne.

Pomembno je, da se med tapkanjem osredotočamo na problem. Namesto, da bi poskusili problem prikriti s pozitivno naravnanostjo, si najprej priznamo, kako se počutimo in tapkamo konkretne občutke brez olepšav. Bolj kot smo konkretni in specifični, hitreje EFT deluje. Tapkanje na določene dogodke iz preteklosti in odpravljanje motenj, povezanih z njimi, čutimo kot olajšanje, imajo osvobajajoč učinek in prinesejo pozitivne spremembe v naša življenja.

Tehnika je enostavna, hitro se je naučimo in je primerna za vsakogar. Lahko jo uporabimo pri:
– soočanju s stresom
– telesni bolečini
– bolečih spominih
– omejujočih prepričanjih
– obvladovanju čustev
– tesnobi, depresiji, anksioznosti
– travmi, odvisnosti, fobiji
– odpravljanju starih vzorcev obnašanja
– …

URŠA

Izvajalka EFT 2. stopnje

040  912 661
ursa.zakrajsek@gmail.com

tapkalnica
Urša Zakrajšek

Tapkalnica

VAVOO, svetovanje in izobraževanje,
Urša Zakrajšek s.p.
Gosposvetska ulica 11,
4000 Kranj

Kontakt

040 912 661

E-pošta: ursa.zakrajsek@gmail.com

Kontakt

040 912 661

E-pošta: ursa.zakrajsek@gmail.com

Copyright © 2019 Tapkalnica| Piškoti in zasebnost